Jigoro Kano
Judo is de weg naar het meest effectieve gebruik van zowel fysieke als spirituele kracht.
Moed
Observeer jezelf en je situatie zorgvuldig. Overweeg volledig, handel resoluut.
Vriendschap
Het doel van de judo is om jezelf te vervolmaken en bij te dragen aan de samenleving.
Oprechtheid
Het is niet belangrijk om beter te zijn dan een ander, maar beter dan gisteren.
Eer
Word niet eigenwijs met de overwinning, noch gebroken met een nederlaag.
Bescheidenheid
Vragen is misschien maar een moment van schaamte.
Respect
Tegenstanders buigen naar elkaar, een uiting van dankbaarheid en respect.
Zelfbeheersing
Zie je angst onder ogen, vertrouw op jezelf, laat de controle los, heb vertrouwen.
Beleefdheid
Als er een inspanning is, is er altijd een prestatie

Judo topsport

Judo A-Zeven, ITC en Talent Base NL

Selectie Judo A-Zeven

Judo A-Zeven is een samenwerkingsverband tussen verschillende clubs om als groep deel te nemen aan internationale wedstrijden en trainingskampen binnen en buiten Nederland. Naast de A-Zeven bokaal, verzorgt de Judo A-Zeven wedstrijdtrainingen voor alle wedstrijd judoka’s uit Friesland en omstreken

Om deel te nemen aan activiteiten georganiseerd door de Judo A-Zeven, behoor je ook lid te zijn van de Judo A-Zeven. De opgave hiervan lopen buiten de club om. Opgave gaat via de website van de Judo A-Zeven. Dit geldt niet voor de Judo A-Zeven bokaal of de Friese Teamkampioenschappen.

Heb je hier vragen over of lijkt het je leuk om mee te trainen met de beste judoka’s van Friesland. Stel dan vragen aan je trainer.

Instroom Talent Centrum

Instroom Talent Centrum (ITC) Partner van Lootschool OSG-Sevenwolden Heerenveen.
Sinds 2001 is OSG Sevenwolden een Topsport Talentschool. De Stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) bundelt een groep scholen die leerlingen die topsporter zijn of dat willen worden, in staat stellen hun schoolactiviteiten en sportactiviteiten te combineren. Als Topsport Talentschool houdt OSG Sevenwolden rekening met talentvolle leerlingen door extra onderwijsvoorzieningen aan te bieden.
Om talentvolle judoka’s een helpende hand te reiken, biedt het OSG Sevenwolden hen een aantal faciliteiten aan. Eén van die faciliteiten is het zogenaamde InstroomTalenten College (ITC) waarin talentvolle judoka’s extra training krijgen tijdens schooltijd.

SELECTIE REGIONALE A7 TRAINING

Tijdens de regionale Azeven-training op donderdagavond in Sportstad Heerenveen wordt bepaald of je in aanmerking komt voor het ITC. Leeftijd 12+ (-15,-18)
De trainers van de Azeven-training bepalen of je in aanmerking komt voor de ITC judogroep. Deelname aan het ITC kan alleen als je ook op school zit bij het OSG Sevenwolden.

Voor meer informatie www.judoa-zeven.nl

Talent Base NL

Heerenveen is in regio Noord-Oost 1 van de opleidingsplekken voor het NTC op Papendal van de Judo Bond Nederland. Heerenveen is een bolwerk van partijen met o.a. de JBN, NOC*NSF, Sportstad Heerenveen, CTO-Heerenveen en Sportinstituut Judo Edwin Steringa. Judoka’s in de -18, -21 en senioren volgen een fulltime programma. CTO-Heerenveen faciliteert  olv manager Evert Jorritsma het programma met::

  • Huisvestiging (Oranjewoudflat Heerenveen)
  • Medische begeleiding (sportarts en fysio’s).
  • Masseur
  • Voedingsdietiek
  • Mentale begeleiding
  • Krachtaccommodatie Thialf (krachttraining)
  • Onderwijsinstelling de TAN
  • Life style coaching
  • Materiaal (CTO bus)