Stichting JES

Stichting Judo Edwin Steringa (SJES), officieel opgericht in Heerenveen op 15 december 2006, heeft een bestuur en werkt met uitsluitend vrijwilligers. Stichting JES maakt de doorontwikkeling mogelijk voor de recreatieve- én wedstrijdjudoka. Er worden allerlei zaken opgepakt om JES te ondersteunen en uiteraard alles ten behoeve van de judoka’s. Dit doet Stichting JES door bijvoorbeeld leuke activiteiten te organiseren, de website en facebook bijhouden, opgave toernooien, de judoka’s te helpen bij hun sportbeleving en judo ambitie.

Partner in judo

Stichting JES heeft veel plannen en een passende ambitie voor de komende jaren. Om dat allemaal waar te maken hebben wij de steun nodig van mensen die judo én JES een warm hart toedragen; bedrijven, instanties, fondsen en particulieren. Want judo kost geld; of het nu gaat om de aanschaf van lesmateriaal of het begeleiden van een Topsport-traject.

Wij zijn op zoek naar ‘Partners in Judo’. Weet u de weg naar iemand die mogelijk iets voelt voor sponsoring of wilt u nadere informatie over de Vriendenclub JES dan vragen wij U contact op te nemen.

Sponsoring

Naast aandacht voor de recreatieve judoka, die de brede basis vormt voor de judoclub, is Sportinstituut Judo Edwin Steringa altijd bezig met de ontwikkeling van het talent binnen JES naar topjudo in Heerenveen. Dit gebeurt op professionele wijze met medewerking van de Judo A-Zeven en RTC-Heerenveen van de Judo Bond Nederland. Door het aanbieden van topsportprogramma’s op maat, weet JES de judoka’s op nationaal en internationaal niveau te brengen en houden.

Het streven van Judo Edwin Steringa is continu de judoka’s aan de absolute top te krijgen. Dat wil zeggen; presteren op EK, WK en Olympische Spelen.

De weg daartoe is niet gemakkelijk. Maar de (inter-) nationale doelstelling is gehaald. Judoka’s van JES  en het RTC halen vrijwel allle podia. Nationaal en internationaal is er een behoorlijk partijtje gescoord.  Vele medailles op de Nederlandse Kampioenschappen en European Judo Cups. Goud op Europees Kampioenschap junioren van Roy Koffijberg, Sanne Vermeer en Larisse Groenewold. EYOF goud voor Hilde Jager, WK cadetten kampioen Sanne Vermeer, brons op Wereldkampioenschap junioren door Natascha Ausma, zilver op Europeeskampioenschap senioren voor Rico Harder en brons op Grand Prix’s van Natascha Ausma en Margriet Bergstra.Tot slot deelname van Sanne Verhagen en Tessie Savelkouls aan OS 2016 olv Edwin Steringa

Behalve dat de weg naar de top moeilijk is vanwege sportieve concurrentie is ook het financiële aspect een uitdaging. De top wordt allen maar bereikt als alles klopt; het talent moet er zijn, de bereidheid hard te trainen en ook de faciliteiten zoals topaccommodatie, -trainers/-coaches en -programma.

Dat alles kost natuurlijk veel geld. Vanuit de Stichting Judo Edwin Steringa werken we aan het opbouwen en uitbreiden van ons netwerk van ‘Partners in Judo’; de bedrijven, instanties, fondsen én particulieren die, net als wij, ook de nodige ambitie hebben.

Indien u sympathie heeft voor de Judosport en ook wil bijdragen aan de ontwikkeling daarvan in Heerenveen dan willen wij graag met u in gesprek.
U kunt contact opnemen met de secretaris van Stichting JES of iemand anders van het bestuur aanspreken

Vriendenclub

De Vriendenclub  Judo Edwin Steringa is een laagdrempelig initiatief waarbij personen en bedrijven lid kunnen worden van Vriendenclub JES op drie niveaus. Door lid te worden van de vriendenclub steunt u met een jaarlijkse bijdrage alle activiteiten van de Stichting Judo Edwin Steringa. Vanuit de Stichting JES vinden de vrijwilligersactiviteiten plaats ten behoeve van alle judoka’s, zowel recreatieve- als wedstrijdjudoka’s. U kunt daarbij denken aan het organiseren van een zomerkamp en een Sint- en kerstfeest voor alle judoka’s, maar ook deelname van wedstrijdjudoka’s aan een (buitenlandse) stage.

Als lid van de vriendenclub JES kunt u aangeven of u een naamsvermelding wilt hebben op Judolinks op deze website en facebook. Dat mag ook een link zijn naar een eigen website. U ontvangt de Nieuwsbrief JES waarin u wordt geïnformeerd over de activiteiten die, onder andere met uw bijdrage, door de vrijwilligers van de Stichting JES zijn georganiseerd.

U kunt lid worden door het formulier vriendenclub JES  in te vullen. Wij danken u alvast hartelijk voor uw aanmelding voor de Vriendenclub JES.