Judoleraren

Edwin Steringa

Judoleraar Edwin Steringa (geb.1973) is afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool (HBO) in Groningen, richting ALO (Academie Lichamelijke Opvoeding).
Hij is acht keer Nederlands kampioen en houder van de 5e dan. Ook heeft hij op verschillende World Cups eremetaal weten te halen.Naast het trainerschap bij zijn eigen club is Edwin Steringa aangesteld door de Judo Bond Nederland als hoofdtrainer van het RTC (regionaal trainingscentrum) in Heerenveen regio Noord-Oost.

Stijn Jager

Stijn Jager is mijn naam en ik woon in Heerenveen, Op 16-jarige leeftijd ben ik hier intern komen wonen om het fulltime topsport programma te volgen. Destijds ben ik ook gestart met het CIOS en heb hier mijn judodiploma’s gehaald. Nu volg ik de PABO (HBO) studie in Leeuwarden. In de zomer van 2016 heb ik een punt achter mijn eigen judocarriere gezet mede om mij te kunnen richten op het lesgeven en het coachen van de jeugd binnen JES. Momenteel ben ik verantwoordelijk voor de selectiejudoka’s binnen de club JES en daarnaast ben ik hoofdtrainer van de Judo A-Zeven.

Timo van Leerdam

Mijn naam is Timo van Leerdam. Ik ben 23 jaar en woon nu 4 jaar in Heerenveen. 4 jaar geleden ben ik hiernaartoe verhuisd om de volgende stap te zetten in mijn sportcarriére. Ik ben na een goed jaar toen geselecteerd voor de EK -21 jaar in de klasse tot 55 kilogram. Dat jaar erop ben ik gestart met de opleiding fysiotherapie op de Hanze Hogeschool in Groningen. Met de opleiding ben ik nog steeds actief bezig. In mijn tweede jaar raakte ik zwaar geblesseerd maar inmiddels ben ik zowel mentaal als fysiek volledig hersteld. Die periode was zwaar maar heeft me in ieder geval één ding opgeleverd: mijn passie voor het judospel is gegroeid. Voor mij staan binnen het judo willen leren en plezier hebben centraal. Vandaar dat ik met deze uitdaging wil starten om mijn spelplezier en mentaliteit op de kinderen over te kunnen brengen. Mensen vergeten tegenwoordig nou eenmaal snel waar sporten eigenlijk om draait: plezier maken. Ik sta inmiddels al een aantal weken op de mat op donderdagavond om Stijn Jager van assistentie te voorzien. En hoop dit nog lang te kunnen blijven doen!

Ronald Boelsma

Ik ben Ronald Boelsma uit Heerenveen.
Op mijn 5e jaar ben ik begonnen met judo bij sportschool Ebert. Een zware rug en enkel blessure heeft er echter voor gezorgd dat ik vroegtijdig mijn sportcarrière moest beëindigen. Een nieuw behandelplan heeft het mogelijk gemaakt dat ik de sport judo opnieuw kan beoefenen. Deze omslag zorgt bij mij voor enorm veel enthousiasme en passie voor de sport die ik graag wil delen en inzetten. Voor JES betekent dat, dat ik me inzet als trainer, coach en als webmaster.

Michelle Benjamins

Mijn naam is Michelle Benjamins. Ik judo sinds ik 5 jaar oud ben. In 2012 ben ik ingestroomd in het fulltime programma bij RTC – Heerenveen. Tevens ben ik toen begonnen op het CIOS, profiel bewegingsagoog. Inmiddels heb ik dat afgerond en ben ik begonnen aan de PABO.

Nico Harens

Mirjam Torenbeek