Judo Edwin Steringa

Edwin Steringa zelf aan het woord:

Mijn passie ligt bij de judosport. 13 jaar lang heb ik bij de selectie van de Judo Bond Nederland mogen trainen. De laatste vijf jaar van mijn topsportcarrière heb ik getraind in het judo-mekka Kenamju in Haarlem van Cor van der Geest, waar mij het echte topsport gebeuren is bij gebracht.
In totaal ben ik 8 keer Nederlands kampioen geworden. Heb eremetaal op verschillende A-toernooien gewonnen o.a. Moskou, Open Belgische-, Open Duitse-, Open Nederlandse Kampioenschappen en heb deelgenomen aan E.K.’s en het W.K. Ook ben ik winnaar van de Universiade in Spanje en Europees kampioen met clubteams van Kenamju geworden.

Tijdens mijn ALO-studie heb ik ook het judoleraar diploma op het Cios, hoogste graad, weten te behalen.
Naast Sportinstituut Judo Edwin Steringa heb ik voor wedstrijdjudo, in de zomer van 2002, een samenwerkingsverband tussen clubs, verenigingen en sportscholen opgericht, genaamd de Judo A-Zeven.

Tot slot ben ik werkzaam bij de Judo Bond Nederland als RTC-trainer/coach Heerenveen regio Noord-Oost.

Een uiterst druk bestaan wat ik overigens met veel enthousiasme doe.
Mochten er vragen zijn waarbij ik van dienst zou kunnen zijn schroom dan niet deze te stellen.

Met sportieve groet,
Edwin Steringa