Carlos Platier Luna gehuldigd voor Robinson 2017

Carlos Platier Luna (23) won Expeditie Robinson 2017. Dinsdagavond werd de in Heerenveen wonende judoka in het zonnetje gezet door de jeugdleden van Sportinstituut Judo Edwin Steringa.

Carlos Platier Luna, geboren in Oldenzaal maar al vier jaar woonachtig in Heerenveen, was een van de vier onbekende Nederlanders die meedeed aan het populaire RTL-programma. Nadat hij een plek op het eiland had veroverd wist hij de finale te winnen van caberatier Soundos El Ahmadi en YouTuber Kaj Gorgels.

Dinsdagavond gaf Carlos voor het eerst sinds de Robinson-finale weer training aan de jeugdige judoka’s in Sportstad Heerenveen. De jeugdleden zaten elke week aan de buis gekluisterd zonder dat ze wisten dat hun trainer als winnaar uit de bus kwam. Tijdens de opnames van het survivalprogramma had Carlos gezegd dat hij naar een judotoernooi in Spanje was.

Vragen

,,Was er wifi op het eiland?” En ,,Wat vond je de moeilijkste proef?” De judoka, die zelf de zwarte band heeft, beantwoordde tijdens de huldiging alle vragen van de kinderen.

,,Dit maakt mij heel blij”, vertelt Carlos na de huldiging. ,,Heel veel mensen weten niet dat ik in Heerenveen woon. Als ze mij herkennen in supermarkten en treinen leg ik uit dat ik hier vier jaar geleden ben komen wonen om te judoën en mijn studie (ALO) af te maken.”

Kampioen

Dit weekend staat de Oldenzaler zelf op de mat  tijdens de finaleronde van de nationale mixteamcompetitie in Heerenveen. ,,Ik ga er alles aan doen om het team dit jaar opnieuw kampioen te maken.”

Carlos had dinsdagavond nog een belangrijke boodschap voor de jeugdleden. Hij is van mening dat hij nooit aan Expeditie Robinson had meegedaan als hij geen judoka was. ,,Laat staan dat ik dan gewonnen had. Als je iets wil, moet je daar volledig voor gaan. Altijd doorzetten.”

bron: LC