A-Zeven bokaal

De  A-Zeven bokaal is bedoeld om beginnend (wedstrijd)judoka’s te laten proeven aan de wedstrijden.

De A-Zeven bokaal is een competitie voor clubs die meewerken met de Judo A-Zeven. Met name zijn dit clubs uit Friesland. Elke maand is er een ronde waar je punten kunt verdienen. Als je genoeg punten hebt verdient win je een gekleurde Battle Award! Dit loopt net als de banden op van geel tot en met zwart. Na dat je de Zwarte Battle Award en de beker gewonnen hebt, ben je klaar met de A-Zeven bokaal. Dan ook helemaal klaar voor de ”reguliere” wedstrijden.

Bij de Blauwe Battle Award krijg je zelfs een uitnodiging voor de wedstrijdtrainingen van de Judo A-Zeven. Op de maandag is deze in Bergum en op donderdag in Heerenveen olv. Stijn Jager.

Alle rondes worden iedere maand ergens in de regio gehouden, voorbeelden zijn Heerenveen, Drachten, Leeuwarden, Sneek, Gorredijk. Per ronde judo je meestal 3 wedstrijden, de indeling wordt van tevoren door Robert Cruiff gemaakt. Aan de hand van de uitslagen in voorgaande rondes wordt vervolgens een nieuwe poule-indeling gemaakt. Zo worden de poules zo goed mogelijk op niveau afgestemd.

Tijdens de A-Zeven bokaal hangt er een gemoedelijke sfeer, een prima klimaat om veel te leren over het wedstrijdjudo. (Ook voor vele ouders een leerzame dag!) Aan het begin van de wedstrijden wordt er door de organiserende club gezorgd voor een gezamelijke warming-up. Ook niet onbelangrijk! Bij vrij wel iedere ronde is er namens Judo Edwin Steringa een begeleider aanwezig, in de meeste gevallen is dit Ronald Boelsma.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de A-Zeven bokaal? Geef je dan op bij de wedstrijdcommissie van JES middels deze pagina. De verschuldigde toernooigelden worden geïncasseerd door middel van automatische incasso.